Проблема Тимошенко. У парламенті заявляють, що жодна фракція не готує законопроект щодо лікування екс-прем’єра

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.10.2013 20:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21964

У відповідь на сьогоднішню заяву Президента України Віктора Януковича українська опозиція повідомила, що не готує законопроект, що дозволяє скерувати екс-прем’єра України Юлію Тимошенко на лікування за кордон.

ПР також не має наміру ініціювати відповідні законодавчі зміни.

За словами заступника глави опозиційної фракції Батьківщина Сергія Соболєва, опозицією раніше були розроблені кілька законопроектів, які дозволять припинити політичні репресії в країні і звільнити Тимошенко, вони кілька разів вносилися на розгляд до парламенту, проте саме Партія регіонів не голосувала ні за один такий проект.

"Мені дивно чути, що Президент, від якого залежить помилування, амністія і будь-які інші варіанти, рівно за два місяці до саміту пробує перекласти відповідальність на Верховну Раду. Нами всі законодавчі варіанти вичерпані, і фактично, все що може на сьогодні зробити Янукович - це підписати указ про помилування або указ про амністію", - сказав Соболєв.

У свою чергу, заступник голови найбільшої в українському парламенті фракції пропрезидентської Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що законодавчі механізми скерування Тимошенко на лікування за кордон має розробити і запропонувати опозиція, однак соратники екс-прем’єра досі цього не зробили.

"Опозиція вважає, що такий законопроект не потрібен, тому, як ми можемо його в таких умовах прийняти? Мабуть, їх влаштовує, що Тимошенко сидить за ґратами", - сказав депутат у коментарі агентству. На його думку, парламент може розпочати розробку необхідного закону тільки у випадки особистого прохання екс-прем’єра.

Як повідомлялося, сьогодні, 17 жовтня, Президент України Віктор Янукович пообіцяв підписати рішення Верховної Ради про можливість лікування екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном.

"Зараз політичними силами, які представлені в парламенті, підготовлений законопроект, який дозволить вирішити це завдання. Сьогодні в Україні немає закону, який би дозволив Тимошенко виїхати за кордон. Як тільки це питання в парламенті буде вирішено, і мені на стіл ляже цей закон, тоді буде питання до Президента. Природно, якщо парламент прийме цей закон, я його підпишу", - сказав він журналістам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.