В Україні продовжується сезон полювання на журналістів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.02.2007 23:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2197

У Рівному сьогодні скоєно напад на журналіста радіо Свобода. А в Дніпропетровську за професійну діяльність побито начальника інформаційної служби, журналіста 9-го каналу.

У Рівному сьогодні вдень було скоєно напад на власного кореспондента радіо Свобода Валентину Романюк.

За словами журналістки, це трапилося в ліфті її будинку. Коли він зупинився і в ньому несподівано згасло світло, на неї накинувся молодик років 18-20 з вимогою зняти золоті прикраси.

Романюк почала кричати і вдарила хлопця сумкою по голові. Коли світло з’явилося, жінка побачила в руках нападника ніж, а після того, як дверці відкрилися, він сховався. Журналістка дала пояснення міліції з приводу цього інциденту.

Хоча потерпіла вважає, що напад на неї не пов’язаний з її професійною діяльністю, голова обласної організації незалежної медіа-профспілки Сергій Штурхецький все ж таки з цього приводу зустрівся з керівниками правоохоронних органів області і звернув їх увагу на те, що в місті останнім часом почастішали випадки побиття журналістів.

Зокрема, в кінці минулого року був побитий і пограбований невідомими прес-секретар обласної організації Антикримінальний вибір і співробітник газети Під прицілом Іван Чорнобай, а в січні цього року здійснений напад на телеоператора Олександра Кондратенка.

У Дніпропетровську побили журналіста

У Дніпропетровську за професійну діяльність побито начальника інформаційної служби, журналіста 9-го каналу Анатолія Шинкаренка.

Як повідомили в прес-службі каналу, після призначення депутата облради (партія “Громада”) Вікторії Шилової тимчасово виконуючої обов’язки керівника дніпропетровського 51-го каналу виник конфлікт між новим керівництвом і профспілкою. Зазначається, що на 51-му каналі почалися незаконні звільнення співробітників.

Прес-служба 9-го каналу підкреслює, що після того, як журналісти інших ЗМІ почали висвітлювати цю конфліктну ситуацію, на них стали тиснути.

Зокрема, зазначає прес-служба, Шинкаренка піймали на вулиці і жорстоко побили. За даними прес-служби, напав на журналіста чоловік Шилової з декількома "хуліганами", які жадали від нього та інших співробітників 9-го каналу припинити висвітлення ситуації на 51-м каналі.

"Цей факт чітко пов’язаний з професійною діяльністю", - переконана прес-служба 9-го каналу.

Крім цього, у прес-службі підкреслюють, що Бабушкинське РВВС Дніпропетровської області нічого не робить, намагаючись представити те, що трапилося, як просту побутову бійку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.