Питання Тимошенко. Влада демонструє активність, але який буде результат - невідомо

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.10.2013 10:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21976

У четвер, 24 жовтня, відбудеться засідання комісії при Президентові з питань помилування, на якому може бути вирішена доля екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це виданню Коммерсантъ-Украина розповів член комісії від Партії регіонів Сергій Гриневецький.

"Це питання ще не розглядалося на засіданні комісії при президентові з питань помилування. Найближче засідання комісії призначене на 24 жовтня", - зазначив він.

У той же час, у п’ятницю ввечері стало відомо, що законопроект про лікування засудженої за кордоном під редакцією Миколи Рудьковського був знятий з розгляду. Регіонали додали, що це сталося, оскільки раніше був зареєстрований аналогічний законопроект від Сергія Міщенка.

Сам Рудьковський не відповідав на дзвінки журналістів. "Ми цей законопроект не відкликали, всі питання до апарату Верховної Ради - це їхнє рішення", - відповіло джерело з його оточення.

Зазначимо, що перший законопроект у Раду подав позафракційний нардеп Міщенко, це сталося ще в липні. У документі йдеться, що для лікування ув’язненої за кордоном потрібно рішення спецкомісії після рекомендацій МОЗ. При цьому сам процес оздоровлення буде зараховуватися до загального терміну позбавлення волі.

"У них одна мета - принизити Юлію Тимошенко, не дати їй помилування, щоб вона залишалася ув’язненою, і транспортувати її до Німеччини в кайданах!" - обурилася подібного пропозицією опозиціонер Олександра Кужель.

Виїзд Тимошенко за кордон буде обговорюватися на ранковому засіданні фракції Батьківщина, яке відбудеться в понеділок, 21 жовтня, о 9:00. "Наші хлопці всі вихідні займалися розробкою власного законопроекту на цю тему. Що ми будемо робити - вирішимо вранці на засіданні фракції. У понеділок я зустрінуся з президентом Чехії, крім того, для нас важливо, що Патрік Кокс і Олександр Кваснєвський повертаються в Україну", - анонсувала Кужель.

Сьогодні Рада Євросоюзу на рівні глав МЗС обговорить виконання Україною критеріїв підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Але рішення з цього питання відкладуть - в ЄС впевнені, що Київ не досяг необхідного прогресу.

Раніше стало відомо, що спостерігачі від Європаламенту Кокс і Кваснєвський терміново прибудуть в Україну в найближчі дні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.