Нардеп Міщенко зареєстрував законопроект про лікування засудженних

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.10.2013 22:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21991

Позафракційний депутат Сергій Міщенко зареєстрував зміни до свого законопроекту про дозвіл лікування ув’язнених за кордоном.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.
"Після багатогодинних суперечок і перепирань з керівництвом Верховної Ради, я зареєстрував зміни та доповнення до мого законопроекту про дозвіл лікування ув’язнених за кордоном", - повідомив Міщенко.

Суть змін, за його словами, полягає в тому, що після ухвалення законопроекту, "Юлія Тимошенко, як вільна людина зможе покинути пенітенціарний заклад і поїхати до Німеччини на лікування".

"За основу свого законопроекту я взяв положення, які діють в законодавстві країн Євросоюзу. І не тільки Тимошенко, а всі ув’язнені, які цього потребують з рішенням суду зможуть отримати медичну допомогу за кордоном", - заявив депутат.

"Зараз Верховна Рада повинна проявити політичну волю, проголосувати за мій законопроект у першому читанні. А вже до остаточного його прийняття доповнити його нормами, які влаштують усі фракції Верховної Ради", - додав він.

Як повідомлялося раніше, Президент Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити закон щодо можливості лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати цей документ.

У свою чергу опозиція заявляє, що президент може прийняти рішення без прийняття такого закону.

Позафракційний депутат Сергій Міщенко заявив, що ще в липні зареєстрував такий законопроект про лікування Тимошенко.

Окрім того в парламенті був зареєстрований аналогічний закон від "регіонала" Миколи Рудьковського, який пізніше зник з сайту ВР. Сам Рудьковський написав заяву про вихід з парламентської фракції ПР.

Його колега регіонал Володимир Олійник пояснив це тим, що Рудьковський був обраний головою Соціалістичної партії України, а зникнення закону з реєстрації, можливо, пов’язане з порушенням регламенту ВР.

Сьогодні спікер парламенту Володимир Рибак заявив, що Рудьковський сам відкликав законопроект на доопрацювання.

Лідер фракції ПР Олександр Єфремов сказав, що Рудьковський відкликав законопроект тому, що документ не був погоджений у фракції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.