Для підписання угоди з ЄС Україна повинна виконати всі умови

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.10.2013 10:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21995

В результаті передостаннього перед листопадовим самітом засідання Ради Євросоюзу було вирішено, що Україна повинна виконати всі умови.

Представники трьох країн вважають головним критерієм справу Юлії Тимошенко, пише Коммерсантъ-Украина.

Зокрема, категоричною умовою проблему екс-прем’єра назвали офіційні представники Великобританії, Швеції та Нідерландів. Вони готові заблокувати підписання Угоди про асоціацію, якщо це питання не буде вирішено вчасно.

Аналогічно з проханням не затягувати рішення у справі ув’язненої виступили Німеччина і Польща, натякаючи на те, що підписання документа ще не гарантоване. Багато політиків очікують звіту місії Кокса-Кваснєвського як останнього маркера прогресу в справі. "Якщо вони дадуть зелене світло, для мене цього буде достатньо, якщо ні - це буде червоне світло для України", - зазначив глава МЗС Швеції Карл Більдт.

Однак чіткої відповіді у справі Тимошенко Рада ЄС дати не змогла, обходячи категоричні висловлювання. " Абсолютно ясно, що повинно бути зроблено, щоб рухатися вперед. Я сподіваюся, у Вільнюсі ми зможемо відсвяткувати можливість розвивати наші відносини так, як нам би того хотілося", - відповіла Кетрін Ештон.

У свою чергу чіткі застереження висунув глава польського МЗС Радослав Сікорський, заявивши, що деякі країни готові повернутися до Києва спиною. "Я б хотів застерегти українську владу щодо голосів кількох важливих членів ЄС, які говорять про те, що без вирішення справи Юлії Тимошенко їхні країни, швидше за все, позитивного рішення не приймуть. Я закликаю українську владу не недооцінювати складність прийняття рішень в ЄС. Часу залишається мало. Буде трагедією, якщо Україна провалиться, перебуваючи за сто метрів від фінішу", - попередив він.

Вчора, 21 жовтня, європейський комісар з питань розширення Євросоюзу Штефан Фюле на зустрічі з главою українського МЗС Леонідом Кожарою заявив, що бачить прогрес в євроінтеграції, але все ще не всі умови виконані.

Зазначимо, глави Міністерств закордонних справ Швеції Карл Більд та Німеччини Гідо Вестервелле сьогодні, 21 жовтня, закликали українську владу якомога швидше вирішити питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.