Питання Тимошенко. У парламенті зареєстровано ще один законопроект про лікування засуджених

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.10.2013 14:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22003

Сьогодні, 22 жовтня, позафракційний народний депутат Анжеліка Лабунська внесла до парламенту законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном.

Проект закону Про внесення змін до статті 84 Кримінального кодексу України про можливість лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі, внесений під № 3461.

Варто відзначити, що пояснювальна записка або інші супровідні документи на сайті парламенту поки відсутні.

Це вже не перша законодавча ініціатива про можливість лікування засуджених за кордоном, у тому числі Юлії Тимошенко, внесена народними депутатами до парламенту.

До останнього часу в парламенті був тільки один проект закону, який стосується питання екс-прем’єра. Його в липні нинішнього року зареєстрував позафракційний нардеп Сергій Міщенко, а вчора, 21 жовтня, вніс до нього поправки.

Минулого тижня у законопроекту Міщенка була альтернатива - проект закону, зареєстрований головою фракції Батьківщина Арсенієм Яценюком і його соратником Павлом Петренком, однак 18 жовтня опозиціонери відкликали документ.

Крім того, глава Соцпартії Микола Рудьковський зареєстрував і через кілька днів відкликав власний законопроект про лікування засуджених за кордоном.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн Євросоюзу закликали Україну вирішити ситуацію з екс-прем’єром Юлією Тимошенко якомога швидше, адже затягування ставить під ризик підписання Угоди про асоціацію.

Учора, 22 жовтня, Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з Президентом Чехії пообіцяв, що законопроект про виїзд екс-прем’єра Юлії Тимошенко на лікування за кордон найближчим часом буде внесений до парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.