В Україні збережеться призов до внутрішніх військ - Україна лишається поліцейською державою

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.10.2013 14:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22004

Хоча відтепер призов до армії офіційно скасовано, молоді чоловіки все ж будуть зобов’язані пройти через призов на службу до внутрішніх військ.

Внутрішні війська МВС - оплот режиму Януковича

Про це попередила прес-секретар ВВ МВС України Вікторія Кушнір, повідомляє Кореспондент.net.

"Поки що перспектива служби у внутрішніх військах за контрактом з повним скасуванням строкового призову не розглядається. Скоротити число призовників ще більше також навряд чи можливо, зважаючи на велику кількість функцій внутрішніх військ", - заявила вона КП в Украине.

Варто зазначити, що цього року у внутрішні війська на службу вирушили більше чотирьох тисяч осіб, наступного року можуть бути призвані приблизно стільки ж юнаків (згідно офіційної інформації, чисельність особового складу ВВ МВС України складає 33 тисячі осіб, які проходять службу у 54 військових частинах).

Однак військові заявляють, що серед призовників ще доводиться влаштовувати конкурс, оскільки багато хто хоче піти на службу. "Ми відбираємо одну людину з п’яти, тому у нас є конкурс. Наш призовник працює з людьми, а тому повинен бути комунікабельним, фізично здоровим і сильним", - додала прес -секретар.

Як саме буде здійснюватися призов, наразі невідомо, однак повістки будуть все ще приходити поштою, викликаючи чоловіків до військкоматів, оскільки нормативні бази не змінилися.

Нагадаємо, 14 жовтня Президент України Віктор Янукович підписав указ про останній призов і перехід армії на контрактну основу.

Раніше, 1 жовтня в Україні розпочався призов на строкову службу в армію, Внутрішні війська МВС та Державну спецслужбу транспорту. Останній призов на строкову службу проходить зі зменшенням кількості призовників порівняно з попереднім призовом на 2500 осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.