Якщо відбудеться асоціація з ЄС. Проросійські сили в Україні маніпулюватимуть розчаруванням українців від асоціації з ЄС

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 22.10.2013 15:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22005

Більшість українців мають завищені очікування від підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Таку думку в коментарі висловила голова правління фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.

«Очікування щодо ЄС в Україні завищені. І власне агітація ведеться так, ніби євроінтеграція – це манна небесна, що стимулює ці очікування. І людям мало пояснюють, що треба буде самим дуже багато для цього зробити», – зазначила Бекешкіна.

«Ще перед всіма розмовами про угоду про асоціацію головним для тих, хто віддавав перевагу європейській інтеграції, були економічні мотиви, тобто уявлення, що буде вищий рівень життя, пересування без кордонів тощо. Думаю, навіть ті, хто розуміє, що угода це все таки не членство в ЄС, очікують істотних змін після підписання. А все таки Шенгену відразу ж не буде, та й деякі підприємства не витримуватимуть конкуренції. Тому буде розчарування», – зауважує соціолог.

Як приклад вона наводить зниження рейтингів політичних партій після виборів.

«Після виборів рейтинги політичних партій знижуються, бо люди очікують того, що вони обіцяли, але дати не змогли. Так само й у цьому випадку», – зазначила Бекешкіна.

Як зауважує соціолог, на цьому маніпулюватимуть окремі політичні сили.

«Очевидно, що Росія акцентуватиме на цьому увагу, так би мовити, зловтішатиметься», – додала вона.

На запитання, яка політична партія може отримати більше політичних дивідендів, якщо кількість прихильників євроінтеграції після підписання угоди про асоціацію знизиться, вона відповіла:

«Може виграти третя партія – проросійська, яка очевидно виникне в Україні, якщо угода з ЄС буде підписана, бо це ще не факт».

Як повідомлялося раніше, Європейський Союз прийматиме остаточне рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.