Під прапором “Регіонів”. Щасливе дитинство

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.02.2007 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2201

У Донеччині зростає дитяча злочинність. І за кожним таким злочином - трагедія беззахистних душ, які тільки-но прийшли у цей світ. Чи не згадає прем'єр і лідер політичної партії, прочитавши ці страшні строки, своє дитинство і юність?

У Пролетарському районі м. Донецька затримано 15-річнго підлітка, якого підозрюють у вбивстві.

Як повідомили у ОСО ГУМВД України в Донецькій області, якщо його провина буде доведена, то затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення свободи на строк до 15 років.

- У липні минулого року 10-річна Світлана пішла в магазин за продуктами і додому не повернулася, - розповідає районний прокурор Леонід Волік. – Треба сказати, що дівчинка мешкала в неповній сім'ї, яку не можна назвати благополучною, її мати притягується до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків. Зникнення дочки її не дуже занепокоїло, жінка пояснила працівникам міліції, що дочка могла виїхати або до отця або до родичів до Полтави. Але час йшов, настала осінь, а дитина так і не з'явилася. Враховуючи, що дівчинка характеризувалася позитивно, добре вчилася, не була схильна до бродяжництва, ми порушили кримінальну справу по ст.115 УК “Умисне вбивство”. В процесі його розслідування вишли на підозрюваного - 15-річного підлітка, що проживав в тому ж селищі, що і зникла школярка...

Сергій приїхав до Донецька з сусідньої області близько року тому, жив разом з матір'ю і її співмешканцем. Хлопець регулярно потрапляв у поле зору правоохоронців за різні правопорушення, в свої юні роки регулярно вживав спиртне, але сім'я ним цікавилася мало. Влітку основним “бізнесом” тинейджера стала здобич і здача металобрухту.

Як випливає з його свідчень, які перевірятиме ще раз слідство, в той літній день на очі підліткові попалася Світланка, яка поверталася з продуктами з магазина. Сергій попросив у дитини гроші, а, діставши відмову, забрав 5 гривень - здачу, що залишилася від покупок, після чого почав втікати у бік терикону, що поруч.

На свою біду, дівчинка погналася за кривдником. Але сили були нерівні, кривдник задушив свою жертву, тіло заховав в лаз під бетонною плитою.

Там воно пролежало півроку...

Як розповів слідчий Пролетарської прокуратури Олександр Кузьмінчук, підліток, якого затримано на початку січня, сам вказав місце імпровізованого поховання, звідки правоохранители витягнули тіло дівчинки.

Суд дав санкцію на арешт Сергія. Але, перш ніж поставити остаточну крапку в розслідуванні, належить провести немало різних експертиз, у тому числі і судовий-психологічну.

Така сумна історія, проте - надто типова для шахтарського краю.

І це - не просто злочин. Це - наочний показник соціальної політики влади, яка не здатна забезпечити матеріальну стабільність, а відтак сімейний затишок у оселях більшості громадян. І люди, покинуті владою напризволяще, втрачаючи віру у нормальне майбутнє - виживають, як хто горазд. Хто пиячить, хто “падає на голку чи на колеса”, а оскільки стабільних робочих мість і зарплатні ніхто не гарантує - кожен заробляє, як може. Щоб фізично вижити.

Проте, місцева влада, сформована під прапорами партії “Регіонів”, переймається іншими проблемами, наприклад, статусом російської мови. Або збагаченням себе і своїх босів. Як кажуть, у кожного - свій бізнес.

За матеріалами агенції “Схід-інфо”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.