Регіонали настирливо бокують вибори у Києві

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 23.10.2013 12:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22013

Верховна Рада відмовилась внести до порядку денного тижня проект постанови про вибори міського голови Києва і депутатів Київської міської ради.

«За» проголосували лише 199 народних депутатів з 226 необхідних.

Зокрема, за включення до порядку денного проекту постанови про вибори у Києві проголосував 1 депутат від ПР, 76 – від Батьківщини, 36 – від УДАРу, 30 – свободівців, 32 – комуністи та 24 позафракційних.

Як повідомив автор постанови Володимир Яворівський, проект передбачає, що «з моменту опублікування постанови, через два місяці можна проводити вибори».

«Якщо більшість проголосує, то фактично вибори можуть відбутися в грудні місяці. Залежить від того, коли постанова буде опублікована», - сказав він.

У свою чергу регіонали заявили, що прийняття цієї постанови суперечитиме Конституції.

Як повідомлялося раніше, 29 травня Конституційний Суд постановив, що чергові вибори в Києві повинні проводитися одночасно з місцевими виборами у жовтні 2015 року. Ініціатором звернення до КС виступила Партія регіонів

Опозиція вважає діяльність столичної ради й голови Київської міськдержадміністрації незаконною від 2 червня та наполягає на проведенні позачергових виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.