Азаров визнав, що політика Кремля спричинила проблеми в українській економіці

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 23.10.2013 13:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22014

Негативні тенденції в українській економіці на початку осені виникли через несприятливі погодні умови та ускладнення у торгівлі з країнами Митного союзу.

Про це заявив прем’єр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну, повідомила прес-служба уряду.

Також, за словами Азарова, на економіку країни вплинула зупинка нафтохімічної галузі.

«Ми маємо справу з вкрай складним збігом негативних факторів. Затяжний спад попиту на наші товари на традиційних ринках та зменшення ціни на товари українського експорту всі останні три роки супроводжується руйнівним для цілих галузей нашої економіки впливом найвищої в Європі ціни на газ», - сказав Азаров.

Він нагадав опонентам, які готові звинуватити уряд навіть у світовій рецесії, «саме їхні політичні сили несуть відповідальність за створення таких «драконівських» умов для економіки України».

«Дію глобальних негативних факторів посилили запроваджені нашими партнерами по Митному союзу зовнішньоторговельні обмеження для вітчизняних підприємств металургійного комплексу (виробництво труб), харчової промисловості (виробництво м’яса великої рогатої худоби, молочної продукції, кондитерських виробів) та машинобудування (виробництво легкових автомобілів і вантажних вагонів)», - сказав Азаров.

Як повідомлялося раніше, 14 серпня Федеральна митна служба Російської Федерації повністю зупинила український експорт. Зокрема, до профілю ризику системи управління ризиками Федеральної митної служби РФ до перших чотирьох десятків підприємств, які потрапили туди в липні цього року, були додані всі без винятку українські експортери.

Згодом радник Президента РФ Сергій Глазьєв заявив, що блокування українських товарів на російській митниці є тимчасовим явищем. Однак, у разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, митне адміністрування українського експорту на російському кордоні може бути посилене.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.