Екс-нардепа Маркова будуть тримати під вартою

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.10.2013 11:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22017

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу екс-депутату Ігорю Маркову у вигляді утримання під вартою до 20 грудня 2013 року.

Відповідне рішення суддя Печерського райсуду Руслан Козлов прийняв і оголосив у середу.

Прокурори аргументували необхідність арешту Маркова у зв’язку з наявністю у слідства доказів, що свідчать, що, перебуваючи на волі, підозрюваний може переховуватися від слідства, а також впливати на свідків.

Крім того, сторона обвинувачення наполягала, що екс-депутат може ховати або спотворювати речі або документи, які мають значення для встановлення обставин правопорушення, а також перешкоджати встановленню істини у кримінальному провадженні.
У свою чергу, адвокат Маркова Олександр Казарновський заявив в ході судового засідання, що його підзахисний не має наміру ховатися від слідства і суду.

За словами дружини екс-депутата Інни, Марков хворий - у нього підвищена температура.

Раніше в середу перед початком судового засідання Марков заявив про голодування : "Я оголосив голодування. Я нічого не їм уже добу".

У середу в Партії регіонів заявили, що затримання Маркова є свідченням побудови "правової держави".

У свою чергу депутат від "Свободи" Павло Кириленко скерував звернення до генпрокурора Віктора Пшонки, де вимагає з’ясувати причетність Маркова до низки злочинів.

Про це повідомляє прес-служба політсили.

На думку "свободівця" екс-депутат може бути причетний до вбивства студента активіста організації "Січ" Максима Чайки в 2009 році.

Крім того, Кириленко вимагає заборонити очолювану Марковим політичну партію "Родина" як сепаратистську і антидержавну, а також підконтрольні йому ЗМІ, зокрема телеканал АТВ та сайт "Таймер".

Депутат також вимагає перевірити факти причетності Маркова до економічних злочинів, зокрема рейдерських захоплень.

На думку "свободівця", "намагання зліпити із кримінального авторитета новітнього "політв’язня" можна порівняти зі спробою видати за жертв підсудних Нюрнберзького процесу".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.