Тарифна війна. Сьогодні - у парламентській залі

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.02.2007 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2202

Сьогодні пленарне засідання парламенту розпочалося із блокування Президії... правлящою коаліцією. Причина - законопроекти щодо регулювання тарифів на комірне та підвищення пенсій і зарплатні.

Пізніше до них приєдналися більш 100 депутатів від БЮТ і Нашої України. Між ними відбулася невеличка штовханина.

Як пояснили згодом “більшовики”, вони вдалися до болкування у відповідь на заяви БЮТ про те, що робота Верховної Ради буде заблокована, якщо не будуть розглянуті й прийняті законопроетки про комірне та збільшення мінімальних пенсій та зарплат.

На думку правлячої коаліції, хоча економічні показники зростають, але про зазначені закони говорити ще зарано. Фракції “більшовиків” запропонували створити у Верховній Раді робочу групу за участю представників коаліції, опозиції і Кабінету Міністрів, яка візьметься за розгляд питання щодо обмеження цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

БЮТ і Наша Україна погодяться на створення робочої групи з питань встановлення тарифів, запропонованих антикризовою коаліцією, у тому випадку, якщо вона зробить розрахунки по тарифах на основі аналізу, проведеного фахівцями БЮТ.

Про це сьогодні повідомив заступник лідера фракції БЮТ Олександр Турчинов.

Він підкреслив, що під час погоджувальної ради не було досягнуто жодної конкретної домовленості. Також народний депутат висловив упевненість, що антикризова коаліція "просто хоче затягти час, і не має бажання вирішувати нагальні питання".

Турчинов також зазначив, що фракція БЮТ залишається на своїх позиціях і буде блокувати роботу ВР до того часу, поки не будуть розглянуті питання, на яких вона наполягає.

"Сьогодні є просто принципова позиція", - зазначив депутат.

Віце-спікер Адам Мартинюк зазначив, що розгляд даного проекту закону заплановано на 16:00.

Проте, так й залишилося загадкою: навіщо більшості блокувати трибуну? Бо якщо це більшість, то зрозуміло, голосів вистачає для будь-кого голосування. Чи їхні ряди не такі вже монолітні? А може більшість ще не зрозуміла, що вона - вже не опппозиція?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.