Опозиція зареєструвала законопроект про заборону вибіркового правосуддя

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.10.2013 14:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22023

Опозиційні фракції сьогодні зареєстрували у парламенті законопроект “Про заборону вибіркового правосуддя та зняття перешкод до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами”.

Як повідомив на прес-конференції у парламенті лідер фракції “Батьківшина” Асеній Яценюк, авторами закондавчої ініціативи є лідери трьох опозиційних фракцій: він, Олег Тягнибок і Віталій Кличко.

За його словами головна позиція цього законопроекту містить норму, яка дозволяє парламенту здійснювати індивідуальний акт амністії до тих осіб, щодо яких є рішення ЄСПЛ, в якому зафіксований факт вибіркового правосуддя.

Яценюк наголосив, що ухвалення цього закону дозволить Україні виконати вимогу ЄС щодо Тимошенко, а також запобігти у майбутньому випадків застосування вибіркового правосуддя щодо політичних опонентів.

Він зазначив, що про проблему вибіркового правосуддя в Україні європейські політики почали говорити ще до появи справи Тимошенко. Яценюк нагадав, що Віктор Янкович брав на себе обов’язок законодавчо вирішити цю проблему, поставивши підпис під Меморандумом про порозуміння між владою и опозицією, при Президенті Вікторі Ющенко. Як відомо - ПР ніяких законопроектів з метою подолання вибіркового правосуддя не подавала.

Спікер парламенту Володимир Рибак зазначив, що законопроект лідерів опозиції буде внесено до порядку денного після проходження його експертизи та розгляду на засіданні профільного Комітету.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.