У ЄС прямим текстом кажуть: або Україна виконає всі умови, або підписання асоціації не буде

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.10.2013 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22025

Або Україна виконає усі умови Євросоюзу, або Угоду про асоціацію не підпишуть.

Про це заявив лідер партії Ангели Меркель у Європарламенті, глава комітету з закордонних справ Елмар Брок в інтерв’ю газеті Rzeczpospolita.

"Позиція Європейського союзу дуже зрозуміла: або Україна виконає усі умови, або не буде підпису під Угодою про асоціацію", - заявив він.

Євродепутат вважає, що Україна досягла успіхів у реформі виборчого законодавства і правових реформах, але виконати слід усі умови ЄС, поки весь час не сплив.

"У справі покращення виборчого законодавства і правових реформ бачимо значний прогрес, але не спостерігаємо його у третій зі справ, яка ще зосталась, або ж вибірковій справедливості, яка містить справу Юлії Тимошенко", - пояснив Брок.

На запитання, чи Німеччина може уявити підписання Угоди без звільнення Тимошенко, адже після засідання ЄП щодо України її не згадували серед країн, які готові заблокувати підписання, Брок запевнив, що його країна завжди заявляла про необхідність звільнення екс-прем’єрки.

"Німці публічно повторювали теж, що хочуть надати допомогу Тимошенко у клініці Шаріте в Берліні. Німецька позиція не змінилась", - запевнив Брок.
За його словами ангела Меркель особисто "приглядається до тієї справи" і Німеччина хотіла б мати Україну добрим сусідом.

"Але той процес мусить бути опертим на повазі до права, демократії, і мусить означати кінець вибіркового правосуддя, що означає звільнення Тимошенко", - підсумував євро депутат.

Європарламент 23 жовтня ухвалив резолюцію, в якій рекомендує Раді ЄС підписати з Україною угоду про асоціацію у разі виконання Києвом всіх необхідних умов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.