Кремль вступився за свого агента впливу

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 24.10.2013 16:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22026

Держдума Росії вважає арешт екс-депутата Верховної Ради України Ігоря Маркова необґрунтованим і вимагає його негайного звільнення.

Росія вважає Маркова невинним і має намір тримати на контролі ситуацію з його арештом, заявив глава думського комітету у справах СНД Леонід Слуцький, передає «РІА Новості».

На його думку, про невинність Маркова свідчить те, що події, за які заарештували екс-депутата, відбувалися в 2007 році і раніше йому ніколи і ніхто не пред´являв звинувачень, незважаючи на те, що до грудня 2012 року він не був депутатом, а, відповідно, не мав депутатської недоторканності.

«Ці звинувачення є надуманими, висмоктаними з пальця і ​​неприпустимими... По суті - це помста влади України політику Маркову у зв´язку, очевидно, із займаною ним відверто проросійською позицією. Комітет у справах СНД висловлює різку незгоду і засудження арешту на Україні екс-депутата Верховної Ради», - сказав Слуцький.

Як повідомлялося раніше, Ігор Марков був затриманий 22 жовтня в Одесі. Йому інкримінують організацію і побиття учасників пікету в Одесі в 2007 році і вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України - «хуліганство».

Пізніше повідомили, що йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 20 грудня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.