У парламенті зареєстровано черговий проект постанови про призначення виборів у Києві

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 24.10.2013 17:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22028

В апараті Верховної Ради зареєстровано проект постанови про призначення позачергових виборів мера Києва і депутатів Київської міської ради на 26 січня 2014 року.

Як повідомляється на офіційному сайті парламенту у четвер, 24 жовтня депутат фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський зареєстрував відповідний проект (№ 3484).

Нагадаємо, Верховна Рада вже неодноразово розглядала питання про призначення місцевих виборів у Києві, але голосування провалилося - проекти не підтримувала фракція Партії регіонів, аргументуючи свою позицію рішенням Конституційного суду (втім, у рішенні КСУ йдеться лише про чергові, а не позачергові вибори).

23 жовтня Рада відмовилася включити до порядку денного парламенту на 23-25 жовтня ще один проект постанови про призначення виборів мера Києва і депутатів Київради.

П’ятирічний термін повноважень Київради закінчився на початку червня, у зв’язку з чим в опозиції вважають її нелегітимною. У свою чергу, голова КМДА Олександр Попов та голови низки фракцій Київської міської ради вважають законним проведення сесій.

Відзначимо також, що у вересні Київським міжнародним інститутом соціології було проведено опитування з приводу виборів у столиці. У жителів Києва запитали, як вони ставляться до перенесення виборів Київського міського голови і Київської міської ради на 2015 рік. Опитування показало, що 70% киян знають, що повноваження київської міської влади закінчилися 2 червня цього року, а понад 60% вважають, що вибори потрібно проводити негайно, ще в 2013 році.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.