Законотвочі махінації. Парламент ухвалив податковий закон зі сфальшованого законопроекту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.10.2013 18:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22029

Сьогодні Верховна Рада закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків. Ініціатором законопроекту є Кабінет Міністрів

Його ухвалили 239 депутатів. Проти проголосувало 38, 1 - утримався, а не голосували - 136 депутатів.

Це голосування спричинило блокування трибуни. «Якщо ви ще не зрозуміли, що відбувається в Раді, чому блокується, поясню. Регіонали, під виглядом економічного закону протягнули норму, згідно з якою Кличку може бути відмовлено в реєстрації кандидатом в президенти. Це внесення змін до Податкового кодексу, а саме : Пункт 70.1 статті 70 доповнити новим абзацом такого змісту: «Фізична особа, яка є резидентом іноземної країни, тобто не проживає в Україні, може бути взята на облік за місцем реєстрації свого перебування (проживання) на території України», - написав на своїй сторінці і facebook Олександр Аронець.

«Тобто, оскільки Кличко платив податки у Німеччині, він визнається резидентом іноземної країни, таким чином він не проживав в Україні необхідні для балотування 10 років! І що цікаво, за таку норму проголосував начебто опозиційний, а на ділі провладний депутат Доній», - пише він.

«Підпункт 170.11.1 пункту 170.11 статті 170 доповнити реченням такого змісту: «У випадку, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної країни, вона вважається такою, що не проживає в Україні». Також цим пунктом Кличку фактично закривається можливість балотуватись!» - додав Аронець.

Формально автором зазначених поправок значився нардеп з «Батьківщини» Ігор Бриченко. Однак сам він наполягає на тому, що таких поправок до законопроекту не надавав.

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк з трибуни парламенту, йому стало відомо, що зазначені поправки було сфальшовано за командою Президента Віктора Януковича вночі.

Яценюк закликав спікера Володимира Рибака не підписувати сфальшований законопроект, натомість скандальні поправки з нього вилучити.

Водночас, голова профільного Комітету нардеп-регіонал Віталій Хомутинник на брифінгу сказав, що неможливо змінювати текст проголосованого законопроекту. За його словами, скандальні поправки можна прибрати, але для того потрібно в якійсь спосіб повернутися до переголосування. Хомутинник сказав, що не знає як це зробити.

Між тим лідер фракції ПР Олександр Єфремов заявив на брифінгу у парламенті, що Бриченко власноручно, в присутності декількох членів Комітету подавав ці поправки на декількох сторінках. Він назвав звинувачення Яценюка «виставою». За словам Єфремова, він особисто підійшов до Кличка і порадив йому привести свої фінансові справи у відповідність з вимогами законодавства до початку виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.