Митний союз “приріс” Вірменією

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.10.2013 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22034

Президенти Росії, Білорусії і Казахстану за підсумками засідання Вищої Євразійської економічної ради 24 жовтня ухвалили рішення про приєднання Вірменії до Митного союзу і Єдиного економічного простору.

У цьому зв’язку президенти трьох країн також прийняли спеціальну заяву.

Також на засіданні Вищої Євразійської економічної ради Владімір Путін, Аляксандр Лукашенка і Нурсултан Назарбаєв затвердили низку документів. Зокрема, рішення "Про основні напрями розвитку інтеграції та хід роботи над проектом Договору про Євразійський економічний союз", "Про заходи, передбачені додатком 6 до договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року, "Про Модельний закон "Про конкуренцію", "Про річний звіт виконання бюджету Євразійської економічної комісії за 2012 рік".

Окреме рішення стосується Положення про перевірку достовірності та повноти відомостей про доходи, майно і зобов’язання майнового характеру, що подаються членами Колегії Євразійської економічної комісії та співробітниками Євразійської економічної комісії, а також відомостей про доходи, майно і зобов’язання майнового характеру членів їх сімей.

Як повідомлялося раніше, 3 вересня Президент Вірменії Серж Саргісян заявив про рішення вступити до Митного союзу після зустрічі з Президентом РФ Владіміром Путіним.

10 версня на закритому засіданні парламент Вірменії з’ясовував, хто дозволив Президенту Сержу Сарґсяну приєднувати країну до Митного союзу.

Деякі російські експерти вважають, що намір Вірменії вступити у Митний союз є суто політичним рішенням. А голова комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок (Німеччина) запевняє, що Росія шантажувала Вірменію, щоб вона вступила до Митного союзу.

У Євросоюзі наголошують на несумісності членства в Митному союзі із підписанням угоди про глибоку та всебічну зону вільної торгівлі з ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.