Питання Тимошенко. Рибак впевнений, що амністія екс-прем’єра не набере голосів

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 29.10.2013 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22052

Екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не буде помилувана, але, найімовірніше, отримає можливість виїхати на лікування за кордон.

Про це на розширеному засіданні координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

«Наразі у Верховній Раді є три закони. Два закони про лікування за кордоном людей, які відбувають покарання, важко хворіють і не мають можливості в цих установах вилікуватися, щоб цих людей можна було направити, зокрема, за кордон. Такі закони ми будемо розглядати на наступному тижні... І тоді й щодо Тимошенко ми зможемо ухвалити рішення», - сказав Рибак.

При цьому спікер зазначив: «Я так дивлюся на компроміси більшості і компроміси в опозиції, що такий закон може бути ухвалений у Верховній Раді».
«Третій закон внесла партія «Батьківщина» про амністію пані Тимошенко. Я не бачу на сьогодні, що Верховна Рада проголосує за таке рішення», - сказав Рибак, додавши, що з приводу лікування Тимошенко, найімовірніше, парламент таке рішення ухвалить.

Як повідомлялося раніше, три законопроекти про лікування засуджених за кордоном будуть внесені до порядку денного наступного пленарного тижня.

Таким чином, наступного тижня парламент розгляне законопроект № 3479, який подали троє керівників опозиційних фракцій, проект закону № 3461 авторства народного депутата Анжеліки Лабунської та законопроект № 2453а Сергія Міщенка.

Раніше Рибак заявляв, що комісія з помилування при Президентові може вивчити можливість помилування екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко тільки після того, як вона візьме зобов’язання відшкодувати збитки від угоди з Росією щодо газу, присуджені суддею Кіреєвим.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що готовий підписати закон, що надає Юлії Тимошенко право на лікування за кордоном, а закон має ухвалити Верховна Рада. Водночас у Партії регіонів заявляли, що такий законопроект має підготувати опозиція.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.