Українським компаніям відкриють доступ на ринки ЄС одразу ж після підписання асоціації

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 29.10.2013 16:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22057

Українські компанії отримають доступ на ринки Євросоюзу відразу після підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Але при цьому українці повинні перейти на європейські стандарти виробництва.

Про це сьогодні у Києві на експертному форумі «Україна після Вільнюсу» заявив координатор з питань торгівлі представництва ЄС Жослін Гітон.

«Найбільша, амбіційна частина угоди – це та, що стосується всеосяжної поглибленої зони вільної торгівлі, яка має бути створена. Для України це означає, що вона зобов’язується дотримуватись європейських стандартів. З нашого боку не буде бар’єрів для торгівлі, якщо товари відповідають нашим стандартам. Але українському бізнесові буде потрібно їх дотримуватись», – наголосив Гітон.

За його словами, угода про асоціацію з Євросоюзом для України – це інструмент модернізації економічної системи, підвищення якості економіки і відповідно стандартів життя українців.

Представники Євросоюзу і ділових кіл України сьогодні у Києві, у рамках форуму «Україна після Вільнюсу», обговорили перспективи і проблеми, які можуть виникнути після підписання угоди про асоціацію і створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Цей документ планують підписати наприкінці листопада у Вільнюсі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.