Клименко заявляє, що щорічно витрушуватиме з кишень українців додаткових 25 млрд

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.10.2013 17:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22071

Міністерство доходів і зборів розраховує отримати від впровадження загального декларування доходів в Україні додаткові надходження на рівні 20-25 млрд грн.

Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

«Що стосується цифр, які ми сподіваємося отримати завдяки цьому, то це буде не менше 20-25 млрд грн. Не менше. Але це песимістичні розрахунки», - заявив Клименко.

Він сказав, що додаткові податкові надходження від введення загального обов´язкового декларування доходів громадян дозволять у майбутньому знизити ставку єдиного соціального внеску.

«Я впевнений, що введення загального декларування доходів дасть можливості та ресурси для наступного кроку щодо зниження ставок податку не єдиний соціальний внесок», - зазначив міністр.

При цьому Клименко підкреслив, що міністерство вже розробило концепцію впровадження загального декларування доходів, але до кінця року вона буде проходити громадське обговорення.

«Ми можемо сьогодні говорити, що цей механізм ми повинні впровадити, зробити ці необхідні кроки для того, щоб у нас був ресурс і були необхідні можливості для зниження ставки податку», - підкреслив міністр.

Як відомо, раніше в міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявляв, що впровадження обов´язкового декларування доходів для українців буде проходити протягом кількох років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.