Митна війна. Росія знову перекрила кордон для українських товарів

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 31.10.2013 10:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22074

У пунктах пропуску Донецької та Луганської областей на кордоні з Росією накопичилося кілька десятків вантажних автомобілів.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

«Черги утворилися через те, що нині відповідними органами РФ розпочаті заходи щодо забезпечення дотримання митного транзиту, що стосується товарів, які ввозяться на територію Митного союзу», - розповіли в прикордонній службі.

За даними прикордонників, такі нововведення почали діяти з 28 жовтня, у зв’язку з чим багато хур не можуть в’їхати на територію Росії.

Як повідомлялося раніше, Президент Росії Владімір Путін заявив, що в разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, Росія прийматиме рішення для захисту свого ринку, але строго в рамках передбачених СОТ правил.

При цьому Путін укотре наголосив, що рішення України щодо зближення з Євросоюзом завдасть шкоди економічним зв’язкам з РФ, проте не створить проблем у політичній сфері.

Радник Президента РФ Сєргєй Глазьєв заявив, що блокування українських товарів на російській митниці у серпні було тимчасовим явищем. Однак, у разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, Митний союз Росії, Білорусі і Казахстану буде змушений посилити митний режим з Україною, а також може вийти із зони вільної торгівлі з цією країною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.