МВФ озвучив умови, за яких буде поновлено програму кредитування України

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 31.10.2013 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22078

Міжнародний валютний фонд продовжує наполягати на підвищенні Україною цін на газ для населення та забезпеченні гнучкості курсу гривні.

Про це під час конференції Fitch Ratings повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

"Необхідно забезпечити гнучкість обмінного курсу, посилення фінансового сектора, реформування енергетичного сектору, тобто, насамперед, підвищення тарифів", - заявив Ваше.

За його словами, МВФ також вважає, що Україні також необхідно істотно поліпшити бізнес-клімат.

Фонд рекомендує українській владі затвердити пакет заходів з ліквідації дисбалансів в економіці.

"Мова йде про короткострокову і середньострокову перспективу", - додав Ваше.

Він також висловив стурбованість значним фіскальним дефіцитом в Україні, а також квазіфіскальним дефіцитом, що відображає проблеми в енергетичному секторі.

Як повідомлялося раніше, 17 жовтня в Україні почала роботу технічна місія МВФ, висновки якої можуть вплинути на подальший хід переговорів щодо відновлення співпраці з Фондом. Висновки чиновників фонду безпосередньо впливатимуть на умови відкриття нової кредитної лінії для України.

Основною проблемою у взаєминах з МВФ останніми роками стало небажання влади підвищувати тарифи на газ для населення і теплокомуненерго.

Попередня місія Фонду відвідувала Київ у травні 2012 року, а рада директорів МВФ розглядала це питання 29 червня. За підсумками обговорення Фонд закликав владу України до поступового підвищення тарифів на газ і тепло, поліпшення платіжної дисципліни. МВФ також рекомендував Нацбанку фокусувати свою монетарну політику на підтримці цінової стабільності, відзначаючи, що поступове збільшення гнучкості обмінного курсу сприятиме пом’якшенню зовнішніх шоків, зміцненню резервів і збереженню конкурентоспроможності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.