Україна почала продавати курятину в ЄС

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 31.10.2013 13:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22080

Відбулася перша поставка м’яса курки з України на ринок ЄС обсягом близько 60 тонн.

Про це під час Міжнародної конференції з питань реформування системи безпеки харчової промисловості в Україні повідомив заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський.

«Точний обсяг невідомий, але десь близько трьох машин, які вже пройшли через територію Польщі», - сказав Башинський, уточнивши, що одна машина – це близько 20 тонн продукції. «Отже, це 60 тонн уже зайшло на територію ЄС», - зазначив чиновник.

При цьому він уточнив, що країна призначення продукції - Франція.

Як повідомлялося раніше, дозвіл на експорт продукції птахівництва до країн ЄС Україна отримала 24 липня 2013 року після набуття чинності затвердженого Єврокомісією переліку українських підприємств, що мають на це право.

У серпні міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк зазначав, що обсяг експорту української курятини до країн Європейського Союзу до кінця 2013 року становитиме мінімум 50-70 тис. тонн, проте цей показник може зрости в рази після формування Зони вільної торгівлі України з ЄС.

При цьому в «Союзі птахівників України» очікували, що поставки української курятини на ринок ЄС можуть початися в листопаді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.