Російські ЗМІ вже вигадали новий «кінець світу»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.11.2013 16:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22094

Безліч російських ЗМІ поширили псевдонаукову плітку-«страшилку» про кінець світу влітку наступного року. Цю новину підхопили й українські ЗМІ на зразок «Тільки Страшних Новин» (ТСН).

Пишуть, що британський астрофізик Альберт Шервинский з Кембріджу передбачив загибель Сонячної системи. Нібито на неї насувається кислотна хмара, яка здатна знищити всі планети, у тому числі і Землю.

За його припущенням, хмара розміром близько 16 млн. кілометрів, що стирає все на своєму шляху, добереться до нашої планети в червні 2014 року. Якщо це відбудеться, то ефект її впливу на Землю буде порівнянний з тим, як якщо б на рукописний чорнильний текст пролили воду, яка роз’їдає слова, перетворюючи текст в абракадабру.

Про походження дивної хмари йдеться, що вона нібито з’явилося з чорної діри, яка розташована недалеко від центру Галактики. Шервинський вважає, що НАСА знає цю інформацію, але приховує її від громадськості, щоб не породити паніку серед населення.

Варто відзначити, що ці дані з’явилися в ЗМІ ще кілька років тому і періодично спливають знову, зазначає "Российская газета".

В той же час на сторінці астрономічного факультету Кембріджу відсутня інформація про науковця з таким прізвищем. Все, що стосується даної теми, було анонсовано у вигляді лекції, яка відбулася 31 жовтня (доповідач - Stefan Gillessen), і в ній мова йшла насправді про газову хмару, яку має поглинути чорна діра десь в середині нашої Галактики.

Власне, немає сенсу дивуватися з факту поширення подібної "качки" засобами масової інформації в державі, де церква домінує над наукою, а Президент країни називає вченого "придурком".

У Кембріджі нічого не знають про «кінець світу» наступного року



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.