Парламент розподілив прибутки від сланцевого газу

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.11.2013 17:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22114

Рада ухвалила закон “Про внесення змін до бюджетного кодексу щодо коштів від використання державної частини виробленої продукції відповідно до угод про розподіл продукції”.

"За" відповідний законопрект №3295-1, автором якого є позафракційний депутат Юрій Дерев’янко, проголосувало 326 народних депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці, документом пропонується розподіляти кошти від реалізації частини видобутих вуглеводнів, відповідно до угоди про розподіл продукції передаються органам місцевого самоврядування , в таких пропорціях: 50% - обласний раді, 25% - районній раді і 25% - сільській (селищній) раді.

Крім цього, автор запропонував внести зміни до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу, згідно з якими норми запропонованого законопроекту будуть застосовуватися до всіх угод про розподіл продукції, які продовжують діяти після набрання чинності, незалежно від дати їх укладення.

Як відомо, відповідно до Угоди про розподіл продукції між компанією Chevron і Україною, частка держави передбачена фактично на рівні 17-40%. У свою чергу, органи місцевого самоврядування, відповідно до Угоди, можуть отримати 10% від зазначеної частки держави, тобто 1,7-4% від загальної кількості прибуткових вуглеводнів. І цими коштами розпоряджатися обласній раді, у свою чергу районні ради не матимуть жодних гарантій отримання коштів.

Як повідомлялося раніше, 20 вересня Івано-Франківська обласна рада з другої спроби схвалила проект Угоди про розділ продукції на Олеській ділянці між Кабміном, ТОВ "Надра Олеська" і Chevron.

Нагадаємо, 5 листопада Україна в особі Кабміну підписала угоду про розділ продукції з корпорацією Chevron і ТОВ "Надра Олеська" по Олеській газовій площі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.