Профільний Комітет відхилив всі законопроекти щодо лікування Тимошенко

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 6.11.2013 22:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22129

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності порадив відправити на доопрацювання всі чотири законопроекти щодо лікування ув’язнених за кордоном.

Відповідне рішення підтримали 9 із 16 народних депутатів, присутніх на засіданні комітету 6 листопада.

Депутати також створили робочу групу, яка має узгодити компромісний варіант законопроекту. Очолить її депутат від ПР Геннадій Васильєв.

На засіданні комітету, окрім лідерів трьох опозиційних фракцій, були також представники посольства Польщі в Україні та Європарламенту. Коли одна з представниць почула пропозицію щодо створення робочої групи, вона вимовила: "Oh my God!".

Робоча група складатиметься з членів комітету та розглядатиме як базові всі чотири проекти. Більшість членів комітету, яку представляють провладні депутати, відмовились взяти за основу законопроект Анджеліки Лабунської, як пропонував голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Під час засідання комітету позафракційна Лабунська сказала, що рішення щодо Тимошенко є політичним, а не юридичним, тому вона не може відповідати на юридичні запитання. "Ви кажете, що вам те не так, і те не так (у проектах щодо лікування Тимошенко- ред.). Чому ж ви тоді не внесли своє бачення вирішення проблеми. Немає на сьогодні юридичного вирішення проблеми", - зазначила вона.

У свою чергу депутат від ПР Володимир Олійник зауважив, що Лабунська пропонує відправляти ув’язених за кордон у випадку, якщо протягом 365 днів людина , перебуваючи у лікарні не виліковується. "Чи можна враховувати, що якщо людина відмовляється здавати аналізи, проходити процедури. Людина не йде на співпрацю з органами… тоді і нежить буде невиліковним…Лікарі Шаріте лікують Тимошенко1,5 роки і теж безрезультатно", - зазначив Олійник.

Засідання комітету тривало три з половиною години.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано чотири законопроекти про лікування ув’язнених за кордоном, які депутати мали намір розглянути 7 листопада.

Законопроект Анжеліки Лабунської був схвалений керівниками місії Європейського парламенту - Патріком Коксом і Олександром Кваснєвським. Документ надає суду право приймати рішення про виїзд ув’язненого за кордон, якщо стаціонарне лікування в Україні проводилося 365 днів і не дало результату. При цьому судимість з засудженого не знімається, але він звільняється від відбування покарання за станом здоров’я.

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко закликала парламентську опозицію негайно і без внесення поправок проголосувати за законопроект Лабунської.

Представники Партії регіонів заявляли про необхідність внесення поправок до законопроекту.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на засіданні профільного комітету ВР заявив, що опозиція готова до пакетного голосування за законопроект Лабунської.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.