Черновецький вирішив знищити Київ?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.02.2007 05:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2213

Керівництво історико-архітектурного пам'ятника-музею “Київська фортеця” побоюється забудови інвесторами території музею.

Початок руйнування будівлі телеграфа, що належав до музейного комплексу “Київська фортеця”

Про це заявив директор музею "Київська фортеця" В'ячеслав Кулінич на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

За його інформацією, 22 лютого Київрада має намір розглянути питання про виділення в оренду ще однієї земельної діялнки, на якій розташовані земельні укріплення Київської фортеці ХVІІІ століття.

"На післязавтрашню сесію Київради знову винесена 1 земельна ділянка в оренду на 25 років, і вони відверто пишуть - Андріївський люнет Київської фортеці", - заявив директор.

Він сумнівається, що орендарю необхідно 25 років для робіт із благоустрою люнета, як це зазначено в проекті рішення Київради.

Також директор вважає, що компаніям "Регіон-Інвест" і "Хрещатик Інвестбуд", що придбали земельні ділянки по вулиці Січневого повстання, 38-40 і 1, що належать до музею, не виконають свою обіцянку зберегти і реставрувати архітектурно-культурні пам'ятники на цих ділянках.

Все, що залишилося від будинку телеграфа...

"Схема та сама: тут вони одержали земельну ділянку маленьку (для обслуговування розташованих на ній будівель), потім йде рішення (Київради) про зміну цільового призначення... і будують свої будинки, їм наша історія не болить і не цікава, вони, навпаки, хочуть усе це знищити", - підкреслив він.

Крім того, директор музею повідомив, що "Індустріальний союз Донбасу" готовий виділити близько 35 млн. гривень на пристосування вежі № 5 Київської фортеці, розташованої по вулиці Старонаводницькій, 2, під музей історичних цінностей, однак влада Києва гальмує виділення цієї ділянки.

"Хтось хоче зробити казино (замість музею)", - додав Кулінич.

Як відомо, 8 лютого Київрада продала 2,08 га землі вул. Січневого повстання 38, 40 "Регіон-Інвесту" за 33,916 млн. гривень, і 0,93 га по Січневого повстання, 1 "Хрещатик Інвестбуду" за 16,891 млн. гривень - для експлуатації й обслуговування адміністративно-виробничих споруджень, розташованих на них.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.