Для Януковича боротьба з корупцією – це багато хороших слів і мало дії

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.11.2013 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22139

Президент України Віктор Янукович не перестає говорити про необхідність боротьби з корупцією, не зважаючи на те, що Україна знову не змогла підписати із представниками Європейського банку реконструкції та розвитку Меморандум про взаєморозуміння щодо боротьби з корупцією, - пише The Financial Times.

Президент України Віктор Янукович згадував під час промови на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Києві 6 листопада про необхідність боротьби з корупцією та про величезні втрати українського бюджету через цеявище, при тому що його самого звинувачують у корупції.

«У своїй промові Янукович забув згадати про втрачену можливість, яка в нього була за день до того, щоб закріпити свої слова на папері та підписати Меморандум про взаєморозуміння щодо боротьби з корупцією в тандемі з Європейським банком реконструкції та розвитку», - пише The Financial Times.

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті скасував свої плани відвідати Київ, дізнавшись, що українська сторона ще не була готова підписати меморандум з "технічних причин". Як пише видання, підписання меморандуму, хоч і не мало юридичних зобов’язань, винно було показати, що Україна готова довести, що «форма відповідає вмісту, включно з викоріненням широко поширеної практики так званих рейдерських захоплень компаній, що стало можливим через некеровані суди».

«Зараз підписання меморандуму в руках українського уряду, мабуть, тому що він все ще коректує формулювання. Один з пунктів, зокрема, передбачає створення незалежного органу для розгляду скарг від компаній, що працюють в країні, щодо ставлення до них податкових та митних органів, а також судів. Для Януковича – це багато хороших слів і мало дій. Що ж стосується ЄБРР, то маючи справу з Україною, завжди треба перевірити можливість відшкодувати вартість квитка під час планування поїздки», - іронічно зауважує The Financial Times.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.