Питання асоціації з Україною поділило ЄС на три групи

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 8.11.2013 16:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22151

У питанні підписання угоди про асоціацію з Україною країни ЄС розділилися на три групи.

Про це пише Rzeczpospolita із посиланням на свої джерела у Брюсселі.

«Польща, Великобританія і країни Центральної Європи хочуть укласти угоду незважаючи ні на що; Німеччина, Нідерланди і Швеція наполягають на звільненні Тимошенко, а Франція і країни Південної Європи не мають думки з цього питання. Від того, хто сильніше наполягатиме на своєму, залежатиме рішення у Вільнюсі», - кажуть джерела видання у Брюсселі.

«Янукович боїться, що після звільнення з в’язниці Тимошенко знову може стати небезпечним суперником і навіть перемогти на президентських виборах у 2015 році. Однак деякі експерти побоюються, що президент змінив свою думку і вже не хоче укладати угоди з Європейським Союзом. І тепер шукає спосіб скинути відповідальність за це на опозицію», - пише Rzeczpospolita.

Як повідомлялося раніше, джерела Rzeczpospolita також стверджують, що якщо до 18 листопада справу Тимошенко не буде вирішено, то міністри закордонних справ ЄС можуть відкласти рішення про підписання угоди про асоціацію вже на сам саміт у Вільнюсі.

Як відомо, Європейський Союз прийматиме остаточне рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.

14 листопада очікується звіт місії Європарламенту Александра Кваснєвського та Пета Кокса щодо вирішення питання Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.