В ЄС чемно нагадали Україні про терміни виконання домашнього завдання

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.11.2013 19:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22157

Президент Ради ЄС Херман Ван Ромпай заявляє, що всі лідери усвідомлюють важливість того, що відбувається з Україною.

"Через два тижні у Вільнюсі ЄС прийме рішення, чи буде підписано Угоду про асоціацію з Україною. Якщо п’ять років тому ці відносини виглядали як щось, що становить інтерес для Польщі, то сьогодні всі лідери - від Іспанії до Нідерландів або Австрії - чітко розуміють, що речі, які відбуваються з Україною, - це предмет загальної стурбованості", - заявив ван Ромпай в промові, присвяченій падінню Берлінської стіни під назвою Європа після падіння стіни.

За його словами, за останній час в ЄС зросло усвідомлення того, що "все, що відбувається за межами зовнішнього кордону ЄС, - це не питання сусідства, але питання ЄС". "Я зазначив, що усвідомлення цього зросло за останні роки. І я відчуваю цю різницю з того моменту, як я обійняв цю посаду", - підкреслив президент Ради ЄС.

Крім того, Ромпай також зазначив, що "ми ще не можемо визначити, де лежать остаточні кордони ЄС". У цьому зв’язку він назвав відновлення переговорів з Туреччиною позитивним моментом.

Як повідомлялося раніше, європейська комісія, вітаючи голосування в першому читанні євроінтеграційних законопроектів, закликає Україну поквапитися з їхнім прийняттям у другому читанні і вирішенням ситуації з екс-прем’єром Юлією Тимошенко, оскільки часу залишилося мало: 18 листопада ЄС прийме рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Київ покладає великі надії на підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, як і на скасування візового режиму з європейськими країнами. При цьому ряд європолітиків і дипломатів стверджують, що для цього потрібно виконання всіх умов, у тому числі і вирішення проблеми вибіркового правосуддя, яку пов’язують в справою Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.