У Кремлі вирішили: те, що не влаштовує Москву - не вигідно нікому

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 10.11.2013 19:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22158

Радник президента Росії з питань регіональної економічної інтеграції Сєргєй Глазьєв вважає, що угода про асоціацію України та ЄС невигідна двом сторонам.

Про це радник Президента РФ розповів у інтерв’ю російському журналу «Експерт».

Радник Путіна заявив, що в разі підписання угоди про асоціацію з ЄС «економічно Україна дуже багато втрачає, у правовій сфері ця угода означає втрату суверенітету і порушення конституції».

Він додав, що українська влада часто наводить як аргумент за угоду думку виборців, однак, на його переконання «опитування громадської думки не підтверджують цих слів». «Мені здається, це стратегічна омана щодо настроїв суспільства і наслідків для економіки. Виходячи з цього я думаю, що угода не буде підписана, тому що вона не потрібна ні нинішньому українському керівництву, ні більшості європейських країн», - сказав Глазьєв.

Він висловив думку, що угода потрібна «деяким амбітним політикам в Польщі, Литві, Вашингтоні та в Брюсселі, які зав’язали на ній свою політичну кар’єру і навіть доходи».

«Але розсудливим політичним керівникам ця угода нічого, крім головного болю, не обіцяє», - вважає Глазьєв.

На запитання, чому ж українська влада так активно агітує за євроінтеграцію, російський політик сказав, зокрема, що «подібна риторика дозволяє відійти у публічному просторі від складних питань».

«Не секрет, що в Україні економічна ситуація важка, країна перебуває на межі дефолту … Україна дуже сильно провалилася в промисловості, рівень життя низький, перспектив немає . Щоб виявити перспективи подальшого розвитку, потрібно багато серйозних зусиль. А формула Остапа Бендера «Захід нам допоможе» - передати країну в зовнішнє управління і нехай Європа за все відповідає - позбавляє від необхідності думати про відповідальність, про складні рішення», - додав радник Путіна.

Він підкреслив, що «навіть деякі політики Європи вже стали замислюватися, чи готові вони брати таку відповідальність за 45 мільйонів осіб, які очікують, що завтра « опиняться в Європі».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.