Тарифна війна. Парламентське ноу-хау: засідання без світла

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 21.02.2007 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2216

П’ятнадцять членів фракції БЮТ захопили електрощитову у Верховній Раді.

Про це повідомив перший віце-спікер ВР Адам Мартинюк після 30-хвилинної перерви в роботі парламенту.

Зокрема, Мартинюк звернувся до депутатів-загарбників з проханням припинити вимикати світло. При цьому він нагадав їм, що такі дії ведуть до кримінальної відповідальності. А дачу згоди на цю відповідальність, за його словами, видає парламент.

Звертаючись до бютівців, він порадив їм менше слухати своїх вождів. Оскільки «за ці речі (захоплення електрощитової – ред.)» відповідатимуть саме вони, а не їхні лідери.

Крім того, Мартинюк попросив викликати представників Генпрокуратури, щоб зафіксувати порушення бютівців, а також, щоб подати до парламенту цей запит для притягнення народних депутатів до відповідальності.

В результаті нальоту бютівців система «Рада» не працює, відключено мікрофони на місцях.

Сьогодні блокування трибуни і Президії у залі пленарних засідань “більшовиками” триває.

Як повідомлялося раніше, фракції меншості - БЮТ і НУ вимагають від розгляду питання про зниження тарифів на комірне та підвищення мінімальних пенсій та зарплатні. Аби примусити правлячу коаліцію до цього, опозиційні депутати вдалися до акцій протесту й блокування роботи Верховної Ради.

Наразі пленарне засідання триває, проте жодне голосування неможливе, оскільки з-за відсутності струму не працює система “Рада”.

Від Аратти: уряд й правляча коаліція пропонують “компромісний” варіант, суть якого зводиться до традиційного бюрократичного “спуску на гальмах”, шляхом створення спільних комісій без будь-яких повноважень та активного “забалакування” проблеми.

Воно й зрозуміло, бо за кучмосько-більшовицькою традицією, нінішня влада вважає нас, виборців, лохами. Це, зрозуміло, їхнє невід'ємне право. Як і наше, виборців, невід'ємне право, ними не бути.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.