Робоча група з питання Тимошенко у глухому куті?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.11.2013 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22167

Засідання робочої групи з підготовки законопроекту про виїзд ув’язнених для лікування за кордон, який дозволить звільнити екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, не принесло результату.

Зокрема, представники Партії регіонів запропонували розробити новий законопроект про лікування засуджених за кордоном за умови компенсації завданого в Україні збитку і зобов’язанні повернення після лікування для подальшого відбування покарання.

"Ув’язнений в суді дає зобов’язання, що після лікування він повернеться для відбування покарання. Для того, щоб виїхати на лікування, засуджений або третя сторона повинна відшкодувати завдані збитки", - сказав депутат від ПР Віталій Журавський.

При цьому в ПР вважають, що термін лікування не повинен зараховуватися в термін відбування покарання.

Крім того, Журавський запропонував, щоб була передбачена відповідальність, якщо людина за кордоном все-таки не розпочала лікування або відмовляється від лікування, а також якщо вона пролікувалася, але не повернулася в Україну.

Водночас народний депутат від ПР Інна Богословська запропонувала передбачити норму, що після лікування за кордоном суд може прийняти стосовно засудженого рішення про достроково - умовне звільнення.

У свою чергу фракції опозиції виступають за дозвіл судом виїжджати ув’язненим за кордон за умови, що вони впродовж року безперервно перебували на стаціонарному лікуванні в українських лікарнях, і таке лікування не привело до їхнього повного одужання.

Опозиція заявила, що розробила даний законопроект в ході консультацій з місією колишнього президента Європарламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського.

Як повідомляється, опозиція запропонувала робочій групі взяти дані напрацювання за основу майбутнього законопроекту. У проекті зазначається, що до заяви про лікування за кордоном в’язня до суду надається лист з медичної установи іноземної держави про згоду прийняти його на лікування.

Під час засідання група не прийняла ніякого рішення, і депутати так і не дійшли згоди, на яких нормах повинен базуватися законопроект. У результаті робоча група оголосила перерву у своїй роботі до 16:00.
Народний депутат Володимир Олійник (фракція Партії регіонів) зазначив, що має бути знайдено рішення, яке в сесійній залі підтримали б і опозиція, і фракція Партії регіонів.

У свою чергу представник фракції Батьківщина Андрій Кожем’якін назвав безглуздими засідання робочої групи. "Вони (Партія регіонів) затягують цей процес - роботу робочої групи - для того, щоб нічого не взяти, не внести в зал, і продовжувати чекати далі", - сказав Кожем’якін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.