У Кремлі створили свій унікальний образ «справжнього слов’янина»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.11.2013 17:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22170

Якщо у нас початок листопада - це святкування чергової річниці звільнення Києва від нацистів, то в Росії в ці дні відзначалося і обговорювалося, здавалося б, подібне, але насправді зовсім інше свято - День народної єдності.

Коли від окупантів звільнили Москву. Від польських окупантів. Було це 400 років тому, але зовсім недавно, у 2005-му, на честь давньої історичної події було запроваджене державне свято. Здавалося б, незначна деталь, - ну що таке всього лише одне зі свят? Але не все так просто. Михайло Дубинянський прокоментував нинішню моду в Росії - ділити слов’ян на своїх і чужих, повідомляють «Подробиці».

На цьому тижні сусідня Росія відзначала День єдності. Фактично росіяни святкують перемогу над братами-слов’янами. Тисяча шістсот дванадцятого року Мінін і Пожарський розбили польське військо, у складі якого перебували й українці. Сьогодні в Росії дуже багато говорять про слов’янську єдність. Але чомусь забувають, що підступні поляки - теж слов’яни. І не тільки поляки: у ворожому Євросоюзі цілих шість слов’янських країн. Як бути з цим парадоксом? Мабуть, московські ідеологи повинні внести повну ясність.

Справжній слов’янин - це професія, а не етнічна приналежність. Щоб вважатися слов’янином, недостатньо розмовляти однією зі слов’янських мов. Треба вести «правильний спосіб життя».

Істинний слов’янин не може перебувати в ЄС і тим більше в НАТО. Слов’янин не буває ліберальним і толерантним. Слов’янин не може гуляти доглянутими вулицями. Зовнішня чистота вбиває внутрішню духовність, а слов’янин зобов’язаний бути духовним. Він повинен поважати Путіна, Сталіна, бацьку Лукашенка і патріарха Кіріла. Він повинен ненавидіти Америку, сексуальні меншини і гнилу демократію.

Чи гідні українці називатися слов’янами? Все залежить від нас. Сьогодні Україна стоїть перед доленосним цивілізаційним вибором. Можна вибрати Митний союз і «слов’янську єдність». А можна піти в чужу Європу.

На перший погляд в Європейському союзі теж процвітає слов’янське братство. Там непогано уживаються поляки і чехи, словаки і словенці, болгари і хорвати. Але варто придивитися до тамтешніх слов’ян ближче, і ми побачимо, наскільки вони фальшиві і бездуховні.

А ось в Митному союзі зібралися справжні професійні слов’яни. У них багатий внутрішній світ і трепетне ставлення до духовних цінностей. Вони борються за слов’янську ідею. Правда, деякі з них розмовляють-казахською. Але справжньому слов’янинові це простимо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.