Більшість українців не бажають ніяких Митних союзів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.11.2013 12:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22178

Соціологічна компанія GfK Ukraine провела опитування, результати якого свідчать про те, що близько половини (45%) мешканців України підтримують підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

При цьому вступ у Митний союз схвалюють лише 14% опитаних, а 15% респондентів вважають, що Україна не повинна входити ні в які союзи, решта не визначилися.

Водночас серед тих, хто має однозначну позицію щодо вибору України, 54% упевнені, що країна повинна підписати Угоду про асоціацію з ЄС, а в майбутньому - стати повноцінним членом Євросоюзу, ще 8% - що повинна підписати УА, але не вступати в ЄС.

"Підписання Угоди про асоціацію з ЄС підтримують 47% виборців Партії регіонів, 70% виборців партії Батьківщина, 63% - партії УДАР і лише 2% прихильників Компартії України", - йдеться в повідомленні соціологів.

Як йдеться в дослідженні, прихильники євроінтеграції в цілому поділяють цінності ЄС, спрямовані на благоустрій суспільного життя: відмову від хабарів, виконання правил паркування і дотримання дозволеної швидкості руху на дорогах.

При цьому майже половина (48%) опитаних не готова ні за яких умов дозволити людині з нетрадиційною сексуальною орієнтацією не приховувати її.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.