Глава МЗС Німеччини про шанси України підписати УА: Часу залишилося обмаль

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.11.2013 20:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22195

Верховна Рада України втратила шанс розв’язати проблему, що заважає ЄС укласти з Києвом угоду про асоціацію, заявив глава МЗС Німеччини Гідо Вестервелле під час візиту до ОАЕ.

"Ми шкодуємо, що український парламент і сьогодні не зміг домовитися про нове законодавче регулювання медичного лікування за кордоном. Тим самим не був використаний шанс вирішити справу Тимошенко. Часу тепер залишається обмаль", - сказав Вестервелле.

За словами німецького міністра, Німеччина хотіла б, щоб Україна через два тижні підписала на саміті у Вільнюсі угоду про асоціацію з ЄС. Але для цього Київ має виконати умови, які сформулював Євросоюз, підкреслив Вестервелле.

У той-таки час прем’єр-міністр Литви Альгірдас Буткевічус заявив, що у разі непідписання Угоди про асоціацію з Україною на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в кінці листопада, підписання може бути відкладене "на дуже тривалий час"

Про це глава литовського уряду заявив після засідання кабінету у Вільнюсі, повідомляє балтійське агентство новин BNS.

Як повідомлялося раніше, у середу голова Верховної Ради України Володимир Рибак закрив позачергове пленарне засідання парламенту у зв’язку з відсутністю питань для розгляду в сесійній залі. Він зазначив, що з трьох питань, які були заявлені для розгляду в середу, два не можуть бути розглянуті, оскільки комітети не підготували їх у зв’язку з великою кількістю поправок (йдеться про законопроекти про прокуратуру та про вибори народних депутатів). Законопроект про лікування ув’язнених за кордоном не підготовлений робочою групою, тому також не може бути розглянутий.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.