Міндоходів і Партія регіонів заперечили інформацію про збирання коштів у партійну касу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.11.2013 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22203

Інформація про факти примусового стягнення благодійних внесків під час розмитнення товарів на Київській митниці Міністерства доходів і зборів не відповідає дійсності і спрямована на дискредитацію роботи відомства.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міндоходів, повідомляє “Український тиждень”.

"Міністерство вважає появу цієї інформації провокацією, яка має на меті дискредитацію роботи відомства", - повідомили в міністерстві.

У міністерстві наголосили, що всі процедури під час розмитнення товарів на митницях Міндоходів чітко регламентовані чинним законодавством, що "виключає будь-яку можливість пропозицій з боку працівників митних органів щодо розмитнення товарів за сплату добровільних внесків, зокрема й до фонду Партії регіонів".

Водночас Міндоходів рекомендує, у разі якщо під час митного оформлення товарів у громадян та представників суб’єктів ЗЕД виникають проблемні питання, які, на їхню думку, пов’язані зі зловживаннями чи бездіяльністю з боку працівників органів доходів і зборів, вони можуть цілодобово звернутися до сервісу "Пульс" за телефоном (044) 284-00-07.

"Кожне звернення розглядається оперативно, про вирішення питання заявнику повідомляється особисто", - запевнили в міністерстві.

Водночас Київська обласна організація Партії регіонів розцінила як провокацію інформацію про те, що митні органи Київської області нібито вимагають сплати «добровільних внесків» на рахунок фонду ПР за розмитнення товарів.

Про це йдеться в заяві обласної організації, розміщеної на її офіційному сайті, повідомляють “Коментарі”.

“Київська обласна організація Партії регіонів розцінює це повідомлення як провокацію і таке, що не відповідає дійсності”, - наголошується в заяві.

Одночасно, йдеться в заяві «регіоналів» Київщини , така інформація завдає моральної шкоди і дискредитує майже 60 тисяч членів обласної організації Партії регіонів.

В організації зазначили, що їхня "політична сила не робила і не робить такі незаконні кроки з наповнення бюджету".

"Обласна організація ПР залишає за собою право звернутися до суду для спростування зазначеної інформації та захисту честі і гідності своїх однопартійців", - підкреслюється в заяві.

Нагадаємо, за даними джерел Тиждень.ua, на митниці в Київській області за розмитнення товарів із коротким терміном придатності митники "пропонують" сплатити "добровільні внески" до фонду Партії регіонів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.