Мельник втік через незнання міліціонером матчастини?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.11.2013 13:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22212

Один з міліціонерів, обвинувачених у службовій недбалості через втечу екс-ректора Національного університету Державної податкової Служби Петра Мельника, Василь Вдовиченко не вмів користуватися системою електронного контролю за підозрюваним.

Про це під час засідання у Броварському міському районному суді заявив начальник штабу Києво-Святошинського райвідділу Сергій Копитько.
Копитько, зокрема, заявив, що Вдовиченка двічі направляли на навчання з вивчення системи електронного контролю, організовані ГУ МВС у Київській області, проте міліціонер не зміг їх відвідати, повідомляє "Комерсантъ-Україна".

"У Василя Вдовиченко розболівся зуб, і він відпросився, щоб сходити в лікарню", - пояснив він.

Від єдиного заняття, яке відбувалося у райвідділі, пан Вдовиченко також намагався ухилитися.

"Я стояв біля дверей чергової частини і забезпечував максимальну присутність особового складу на занятті, Вдовиченко спробував вийти, але я його зупинив і зробив зауваження, оскільки раніше він вже пропускав заняття", - розповів Копитько.

Екс-начальник штабу зізнався, що також не мав достатніх знань про принципи роботи системи.

Призначення звичайних працівників чергової частини на посаду інспекторів по роботі з системою електронного моніторингу він пояснив некомплектом в штатному розкладі.

Водночас, начальник Києво-Святошинського райвідділу міліції Федор Краснояров повідомив, що в грудні 2012 року до райвідділу надійшов наказ - відібрати чотирьох працівників чергової частини спеціально для роботи з системою моніторингу. Однак персонал не відбирали, а їх обов’язки поклали на звичайних працівників чергової частини, зокрема і на Вдовиченка.

"Вони пройшли відповідну підготовку", - повідомив Краснояров, зізнавшись, що її якість виявилася незадовільною.

Зокрема, Краснояров зазначив, що Вдовиченко пройшов навчання в черговій частині райвідділу за кілька днів до того, як на руку Мельника наділи браслет. Перевірка отриманих знань також не проводилася.

Як повідомлялося раніше. 27 липня працівники головного управління внутрішньої безпеки міністерства доходів і зборів спільно з головним управлінням боротьби з організованої злочинністю МВС затримали ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника під час отримання хабара в загальній сумі 120 тис. грн.

За рішенням Печерського суду Мельник перебував під домашнім арештом. 7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого.

У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і втік.

На початку вересня стало відомо, що Мельник перебуває у США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.