США тиснуть на МВФ, щоб він продемонстрував більшу гнучкість до Києва

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.11.2013 21:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22218

Українському бюджету загрожує колапс, а єдиною серйозною противагою фінансовим пропозиціям Кремля, про які зараз пліткують в Україні, є перспектива нового кредиту від МВФ.

Про це заявили в коментарі Gazeta Wyborcza високопоставлені джерела у ЄС.

«З деяких західних МЗС доходять голоси, що Київ цілком зарозуміло і легковажно ставиться до Євросоюзу. Але я думаю, що в понеділок усі міністри закордонних справ погодяться відкласти прийняття остаточного рішення» - заявив у коментарі Gazeta Wyborcza високопоставлений дипломат ЄС.

Джерела видання у Брюсселі повідомили, що зусилля місії Кокса-Кваснєвського також супроводжуються тиском з боку Сполучених Штатів на Міжнародний валютний фонд, щоб він продемонструвати більшу гнучкість щодо Києва. «Українському бюджету загрожує колапс. Єдиною серйозною противагою фінансовим пропозиціям Кремля, про які зараз там (в Україні – ред.) пліткують, є перспектива запустити кредити МВФ на загальну суму 15 мільярдів доларів», - пише Gazeta Wyborcza.

Проблема в тому, на думку видання, що Янукович не відповідає на запити з боку МВФ, зокрема, щодо підвищення ціни на газ в Україні, що може остаточно підірвати його популярність

«Підписання угоди з ЄС було б виходом України на шлях реформ, які б дещо додали впевненості Києву. І, можливо, зробили б МВФ більш прихильним до України», - каже джерело Gazeta Wyborcza

Тим не менш, у ЄС також зростає непевність у чесності Януковича. «Збільшуються також підозри, що насправді він цинічно використовує місію Кокса-Кваснєвського для традиційного балансування між Росією і Європою, аби з обох сторін, отримати якусь користь», - пише видання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.