У ЄС вважають, що доля євроінтеграції України в руках Януковича

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.11.2013 13:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22229

Глава МЗС Швеції Карл Більдт наголосив, що підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС залежить тільки від дій Президента України Віктора Януковича.

Про це він сказав сьогодні, 18 листопада, в Брюсселі в інтерв’ю журналістам напередодні засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

"Усе в руках президента Януковича. У нас є політика, але я не впевнений, що у нього є політика", - сказав він.

При цьому Більд констатував, що наразі ЄС не може прийняти рішення стосовно України.

"Я думаю, що зараз занадто рано. Наскільки мені відомо, Кокс і Кваснєвський ще працюють. Тому обговорювати це занадто рано. Я не очікую великого обговорення з цього питання тут", - констатував міністр.

Відповідаючи на запитання, чи буде рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною прийнято в ході саміту у Вільнюсі, Більд сказав: "Я не знаю. Дві речі: Вільнюс - не тут. Ми зараз у Брюсселі, і у нас на столі недостатньо (аргументів для ухвалення рішення - ред.) і Вільнюс - наприкінці наступного тижня. Подивимося. Зараз - ще рано".

У свою чергу, міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс констатує, що Рада ЄС не прийматиме рішення щодо підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС на засіданні в понеділок, але наголошує на важливості, що не прийматиметься і рішення про непідписання.

"Сьогодні ми обміняємося думками. Я не очікую ніякого рішення щодо підписання і також рішення про непідписання, що також важливо. Ворота відкриті, і ми повинні покладатися на виконання (Україною необхідних критеріїв - ред.)", - сказав глава зовнішньополітичного відомства Литви у понеділок у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС.

При цьому Лінкявічюс висловив сподівання, що вже в найближчі дні будуть зроблені "остаточні кроки в необхідному напрямку".

Як повідомлялося, сьогодні, 18 листопада, в Брюсселі відкриється дводенна Рада міністрів ЄС на рівні глав МЗС та оборонних відомств, яка розгляне виконання Україною критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.