Холодна війна-2. Кремлівський провокатор в Україні, як справжне обличчя тамтешнього керівництва

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.02.2007 13:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2223

Українська сторона розцінює висловлення мера Москви Юрія Лужкова в Севастополі як крок, спрямований на нагнітання напруженості в суспільстві, підриві добросусідських відносин і стратегічного партнерства між Україною і РФ.

У відповідному коментарі прес-служба Міністерства закордонних справ України нагадує, у середу, 21 лютого, у Севастополі Лужков дозволив собі привселюдно взяти під сумнів статус Кримського півострова в складі України.

Особливу стурбованість у МЗС викликають також публічні заклики Лужкова до громадян України брати участь у масових акціях, що носять політичний характер, що є прямим втручанням у внутрішні справи іноземної держави.

Як зазначають у прес-службі МЗС, у даний час, коли україно-російські відносини спільними зусиллями президентів України і Росії поступово рятуються від заідеологізованості і стереотипів минулого, заяви російського регіонального діяча не можна кваліфікувати інакше як сплановану акцію, спрямовану на підрив цих позитивних зрушень.

"Не маючи, мабуть, повноважень виступати від імені Росії, пан Лужков, у той же час, оголосив, нібито ця сусідня країна не має наміру виконувати свої міжнародні зобов’язання, зафіксовані, зокрема, у базових угодах про тимчасове перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України", - зазначається в коментарі МЗС.

Крім того, нагадує прес-служба МЗС, усупереч зазначеним базовим угодам, Юрій Лужков взяв участь у відкритті т.зв. "Будинки Москви", побудованих на території військової частини, орендованої Чорноморським флотом РФ.

Зовнішньополітичне відомство України висловлює надію, що такі дії згаданої посадової особи одержать відповідну оцінку з боку російської влади, про що буде проінформована українська сторона.

Зі своєї сторони, українська сторона залишає за собою право вдатися до відповідних заходів, керуючись положеннями діючого законодавства, що передбачає прийняття рішень з метою запобігти створенню іноземними громадянами передумов для здійснення протиправних проявів, зв’язаних з зазіханням на територіальну цілісність і недоторканність України, зазначається в коментарі прес-служби МЗС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.