Меркель обіцяє Україні, у разі євроінтеграції, підтримку від нападок Кремля

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.11.2013 17:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22236

Сьогодні, 15 листопада, канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що на саміті Східного партнерства, який відбудеться в кінці місяця у Вільнюсі, виступатиме за те, щоб ЄС надавав своїм східним сусідам конкретну підтримку в торгових конфліктах із Росією.

Керівник німецького уряду, виступаючи на позачерговому засіданні бундестагу, заявила, що через тиск з боку Москви східним партнерам ЄС рішення про зближення з Євросоюзом дається нелегко.

"Я буду у Вільнюсі виступати за те, щоб ЄС протиставляв цьому тиску конкретні шанси і фактичну солідарність. Чи то можливість збуту продуктів, які, наприклад, не дозволяють завозити до Росії, чи широка допомога в розробці системи енергопостачання", - наголосила Меркель.

Причому одна із найвпливовіших політиків світу констатувала, що якщо Київ виконає умови, необхідні для підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, така підтримка має бути надана і Україні.

Слід наголосити, що одна із найскладніших для України умов для підписання документа - звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко, кримінальне переслідування якої Брюссель вважає проявом вибіркового правосуддя у країні.

"Держави самостійно приймають рішення про майбутній напрямок свого розвитку. Права вето у третіх осіб немає", - заявила канцлер ФРН.

Крім того, Меркель додала, що порушувала це питання під час бесід із президентом РФ і запевняла його, що Східне партнерство чи двосторонні угоди окремих країн із ЄС не спрямовані проти Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.