Питання Тимошенко. Робоча група досягла компромісу

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 18.11.2013 18:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22238

Робоча група ВР щодо Тимошенко погодилася не зараховувати час лікування за кордоном у термін ув’язнення.

Парламентська робоча група (РГ), яка займається підготовкою законопроекту, що стосується лікування екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко (на фото), одноголосно підтримала пропозицію про те, щоб при лікуванні ув’язнених за кордоном термін лікування не зараховувався у строк відбування покарання за злочин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми говоримо про переривання терміну відбування покарання, то час, який вільна людина перебуває на лікуванні за кордоном, ми не можемо зарахувати у термін відбування покарання", - зазначила народний депутат із фракції Партії регіонів Інна Богословська.

Також ставилася на розгляд пропозиція про те, щоб термін, який ув’язнений знаходиться на лікуванні за кордоном, зараховувався до строку відбування покарання, однак за таку пропозицію проголосували лише п’ять членів робочої групи, через що консенсус з відповідного варіанту знайдений не був.

Як повідомлялося раніше, сьогодні на засіданні РГ щодо Тимошенко були присутні всі її члени, тому група мала можливість приймати рішення консенсусом.

Крім того, РГ щодо Тимошенко одноголосно підтримала пропозицію про те, щоб в’язень, який перебуває на лікуванні за кордоном, міг бути повернений до відбування покарання до України в разі порушення ним умов лікування за кордоном.

Після 18:00 парламентська група оголосила перерву у зв’язку із проведенням засідання профільного комітету ВР (з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності). Коли парламентарії продовжать свою роботу, наразі не вирішено.

На даний момент у ВР зареєстровано 6 законопроектів, що дозволяють відправити Тимошенко на лікування за кордон, а саме: проект закону №2453а, який підготував позафракційний нардеп Сергій Міщенко, документ №3461 Анжеліки Лабунської, законопроект №3526 депутата від фракції "Батьківщина" Володимира Купчака, законопроект №3479, підготовлений лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком та іншими лідерами опозиції, законопроект про лікування Тимошенко №3599, який був підготовлений у ході робочої групи, і законопроект №3596, який зареєстрував у ВР позафракційний народний депутат Олег Ляшко.

Верховна Рада України від 8 листопада створила робочу групу з підготовки законопроекту про лікування екс-прем’єр-міністра. Згідно з розпорядженням голови ВР Володимира Рибака №1987, до складу групи увійшли: народний депутат від фракції Партії регіонів Геннадій Васильєв (голова групи), народний депутат від фракції ВО "Свобода" Андрій Міщенко (заступник голови групи) та члени робочої групи - народні депутати від ПР Віталій Журавський, Володимир Олійник, Володимир Мисик, Дмитро Шпенов та Інна Богословська; від фракції "Батьківщина" Андрій Кожем’якін, Геннадій Москаль та Ірина Луценко; від фракції "Удар" Ірина Геращенко, від КПУ Сергій Гордієнко і позафракційний нардеп Ігор Єремєєв.

Нагадаємо, в понеділок Рада Евроcоюзу у закордонних справах у Брюсселі не прийняла жодного рішення щодо можливого підписання Угоди про асоціацію з Україною, однак готова це зробити в будь-який час.

Як повідомлялося, Верховна Рада розгляне у четвер, 21 листопада, два євроінтеграційних законопроекти за скороченою процедурою.

Зазначимо, раніше у Європарламенті висловлювали надію, що ВР 19 листопада 2013 р. ухвалить усі євроінтеграційні закони.

Як заявляв напередодні Президент Польщі Броніслав Коморовський, Україна може виконати частину умов ЄС і після саміту у Вільнюсі.

Нагадаємо, місію Європарламенту у складі екс-Президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента ЄП Пета Кокса подовжено до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі, який відбудеться 28-29 листопада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.