Президент Ющенко сьогодні в АР Крим. Він запропонував місцевій владі вважати себе партнером

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.02.2007 14:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2225

Глава держави представив у Сімферополі новопризначеного постійного представника Президента в Автономній Республіці Крим Віктора Шемчука.

«Президент України і його представники по територіях завжди будуть стабілізуючою силою, завжди виходитимуть з позицій, які формують основи національної єдності», – наголосив Ющенко, відкриваючи нараду з адміністративно-господарським активом Криму, повідомляє прес-служба Глави держави.

Зі свого боку, Віктор Шемчук зазначив, що вбачає своїми головними завданнями на новій посаді «консолідацію всіх сил кримського суспільства, забезпечення верховенства права, захист законності і конституційних прав кримчан».

На переконання Президента, стабільному розвитку Криму перешкоджає насамперед політизація різних сфер життя Автономії. «Проблема не в потенціалі, а в іншому. Попереду всіх цих питань з багатьох причин ми допустили надмірно глибоку політизацію всіх процесів у Криму», – сказав Президент. Йдеться, за його словами, як про економічну, так і гуманітарну та соціальну сфери.

Глава держави наголосив, що півострів відіграє надзвичайно важливу роль у загальнонаціональному контексті України. «Я повністю усвідомлюю, наскільки знаковим в українській політиці, суспільстві є Крим як невід’ємна українська територія з тими проблемами, довкола яких багато років йшли спекуляції, формувалися певні політичні позиції і суспільні настрої», – сказав Ющенко.

На переконання Президента, нині кримській владі необхідно зосередитися на прагматичних речах, визначити 7-8 ключових на даному етапі позицій і почати їх реалізацію вже в цьому році. Йдеться насамперед про економічне зростання. Натомість, зазначив Віктор Ющенко, нинішні показники свідчать про загрозливу динаміку. «Нам потрібно знайти точки порозуміння – у Криму нині багато викликів», – сказав він.

За словами Президента, головне завдання його сьогоднішньої поїздки –необхідність налагодження активного діалогу влади із суспільством. В. Ющенко прагне почути від керівництва Автономії план розвитку регіону та обговорити, яку допомогу може надати Криму центральна влада, в тому числі Президент. «Де потрібен сьогодні Президент для врегулювання актуальних для Криму питань, вважайте Президента своїм партнером», – сказав В. Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.