Інвестори оминають Україну через невизначеність зовнішньої політики

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 20.11.2013 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22255

Головна проблема для інвесторів - це невизначеність українського зовнішньо-політичного вектора.

Таку думку висловила сьогодні під час ІІІ щорічної конференції "Гроші для бізнесу, бізнес для грошей" керівник діяльності IFC в Україні Олена Волошина.

"Давайте подивимось, що в нас відбувається з інвестиційним кліматом, як ми виглядаємо у 2013 р. Найголовнішний момент зараз - це невизначеність зовнішньо-політичного вектора, відповідно не дуже велика визначеність щодо ринків збуту, а відповідно - які продукти ти будеш виробляти. В таких умовах інвестор не може приймати рішення, це дуже складно... Економіка в рецесії, великого підйому ми не очікуємо. З оцінками Світового Банку і ЄБРР ми сподіваємося, що в 2014 р. ми вийдемо на 1,5 -2% росту, прямі іноземні інвестиції значно впали, тобто знизились більш ніж на 50%, в нас високі ціни на газ, в нас торгівельна війна з Росією, в нас величезний зростаючий дефіцит бюджету і виплати за зовнішній борги, в нас невідомо, що відбувається з банківським сектором, тому що в нас постійно відходять іноземні інвестори, а ті що залишились також мають бажання піти, просто це питання ціни і є очікування девальвації" - розповіла вона.

За її словами, на тлі рецесії економіки, єдина хороша новина - це добрий урожай зернових.

"Єдина хороша новина в цьому всьому списку - добрий урожай зернових, це дійсно те, що нам може допомогти. Україна справді в цьому році, має дуже добрий урожай, ми виходимо на перші місця по деяких культурах, на перші місця по експорту кукурудзи, на друге місце по соняшнику, тобто з урожаєм в нас все добре". Але за її словами, добрий урожай треба зберегти і вивести, але тут можуть бути проблеми з залізницею, бо доступ до вагонів буде обмежено.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.