Місію Кокса-Кваснєвського можуть продовжити і після саміту у Вільнюсі

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 20.11.2013 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22259

Мандат місії Європейського парламенту у складі екс-президентів Пета Кокса і Олександра Кваснєвського може бути продовжено і після саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Про це в інтерв’ю РАР заявив президент ЄП Мартін Шульц.

"На мою думку, місія повинна завершити свою роботу до саміту у Вільнюсі. Однак якщо конференція президентів Європарламенту вирішить її продовжити після саміту, то мандат буде продовжено", - зазначив Шульц.

Президент Європарламенту підкреслив, що, незважаючи на невирішену проблему екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, за 18 місяців діяльності місії Кваснєвському і Коксу вдалося здійснити багато інших справ, на що раніше у Брюсселі і не сподівалися. "Іноді міжнародній інституції, такій, як Європарламент, легше вирішувати проблеми, тому що вона незалежна від урядів і дипломатів. У нас трохи більше поле для маневру", - зазначив політик.

Він зазначив, що місія була "пілотним проектом", а тому потрібен час на оцінку її роботи. "Однак думаю, що Європарламент може бути чесним посередником між сторонами конфлікту", - підкреслив він.

Важливим досягненням місії Шульц назвав те, що під час роботи вона не дозволила себе перетягнути на жодну зі сторін: ані українського уряду, ані сім’ї або партії Тимошенко.

Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту у судових процесах над Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Пізніше їхній мандат було розширено.

13 листопада на конференції президентів Європарламенту було прийнято рішення продовжити наглядову місію до Вільнюського саміту


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.