Питання Тимошенко зависло: Партія регіонів заблокувала всі законопроекти

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.11.2013 12:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22262

Сьогодні нардепи розглянули, в присутності місії ЄС Кокса-Кваснєвського, всі наявні законопроекти про лікування ув’язнених за кордоном. Партія регіонів не підтримала жодного.

Спікер парламенту Володимир Рибак, попри негативний висновок профільного Комітету, поставив на розгляд пленарного засідання всі законопроекти, які були подані з питання лікування засуджених до позбавлення волі за кордоном.

Зокрема, було внесено законопроекти: лідерів трьох опозиційних фракцій - "Батьківщина" Арсенія Яценюка, "УДАР" Віталія Кличка і "Свобода" Олега Тягнибока - передбачає звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко з погашенням їй судимості (№3479); позафракційних народних депутатів Сергія Міщенка про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу (№2453а), Анжеліки Лабунської - про внесення змін до ст.84 Кримінального кодексу про можливість лікування засуджених за кордоном (№3461); Володимира Купчака - про гуманізацію законодавства про попереднє ув’язнення та забезпечення конституційних прав і свобод ув’язнених, засуджених до позбавлення волі, а також тих засуджених осіб, хто перебуває на лікуванні за межами пенітенціарних установ. Цю пропозицію підтримано конституційною більшістю нардепів.

При тому, виступаючи з трибуни, лідери опозиційних фракцій наголошували, що підтримають будь-який законопроект, незалежно віл його авторства. Власне, так і сталося - за всі законопроекти три опозиційні фракції голосували у повному складі.

Натомість фракція ПР - блокувала всі голосування. Як зазначив у виступі нардеп-регіонал Влодимир Олійник, така позиція його колег полягає тому, що нині працю робоча група з цього питання. Він повідомив, що фракція ПР підтримає лише компромісний законопроект, який буде поданий цією робочою групою.

В свою чергу, після провалу голосування, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звернувся до Рибака, аби той попросив Президента терміново розглянути можливість помилування Тимошенко, оскільки є звернення президентів Кваснєвського і Кокса і більше 160 українських нардепів. Він публічно передав спікеру проект указу про помилування Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.