Російський суд відпустив під заставу українця, який працює коком на судні Greenpeace

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.11.2013 13:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22263

Приморський районний суд Петербурга в четвер, 21 листопада, прийняв рішення відпустити кухаря судна Arctic Sunrise українця Руслана Якушева.

Про це повідомляє Greenpeace у своєму Twitter.

З початку тижня Калінінський і Приморський суд Петербурга відпустили під заставу вже 22 члени екіпажу Arctic Sunrise.

Наразі єдиний фігурант справи, якому відмовили у пом’якшенні запобіжного заходу, - австралієць Колін Рассел.

За кожного з активістів застави сума застави становить 2 млн рублів (близько $62,5 тис).

Зі слідчого ізолятора на волю вже вийшли четверо учасників акції Greenpeace: Ана Паула з Бразилії, російський фоторепортер Денис Синяков, керівник прес-служби російського відділення Greenpeace Андрій Аллахвердов і лікар судна Arctic Sunrise Катерина Заспа.

Нагадаємо, активісти Greenpeace спробували 18 вересня в Печорському морі піднятися на нафтову платформу Прирозломна, яка належить Газпрому. Екологи планували вивісити на платформі банер, який засуджує нафтовидобуток в Арктиці.

Акція була припинена російськими прикордонниками. Капітан судна Arctic Sunrise з активістами на борту відмовився керувати судном після його затримання. Наступного дня спецназ прикордонних військ ФСБ захопив Arctic Sunrise, криголам відбуксирували до Мурманська, а весь екіпаж був заарештований на два місяці.

Слідче управління СКР висунуло звинувачення у піратстві всім 30-ти фігурантам кримінальної справи за фактом нападу на нафтову платформу Прирозломна3 жовтня. Їм загрожувало від 10 до 15 років позбавлення волі. 23 жовтня заявили, що звинувачення будуть перекваліфіковані на відносно більш м’яку статтю хуліганство. Проте звинувачення у піратстві досі не зняті. Активісти звинувачуються одночасно в двох кримінальних злочинах, які можуть спричинити покарання до 15 і 7 років ув’язнення відповідно.На борту криголама Greenpeace Arctic Sunrise перебували 30 осіб з 18 країн.

12 листопада заарештованих активістів Greenpeace перевели зі слідчого ізолятора Мурманська в Санкт-Петербург.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.